+358 40 68 22 552 info@kivitasot.fi

Keittiön Uusiminen

 

Olet suunnittelemassa keittiöösi täysremonttia, hankkimassa uusia tasoja keittiöösi tai kylpyhuoneeseen tai ehkäpä tarvitset uudet ikkunalaudat luonnonklivesta, olet varmaan jo luonnut mielessäsi hahmotelman uudesta keittiötasostasi ja sen materiaalivaihtoehdoista, mutta epäilet vielä mielessäsi

Miten materiaalit eroavat toisistaan?

Mitkä materiaalit naarmuuntuvat, menevätkö ne hetkessä pilalle?

Mistä tiedän että kyseinen materiaali sopii keittiööni ja vastaa odotuksiani?

Jotta saisit odotuksesi täyttymään ja käyttöösi juuri sinulle ja perheellesi sopivan keittiötyötason, on todella tärkeää miettiä, mitä odotat ja haluat uudelta keittiötasoltasi.

Kaikkia kivitasoja luonnehtii yhteisesti kovuus ja kestävyys, mutta jokaisella kivilajilla on erikoisuutensa. Ennen päättämistä on suositeltavaa tutustua jokaisen kiven erityispiirteisiin ja sen jälkeen valita paras vaihtoehto tarpeisiinne.

MARMORI

Marmorin kohdalla on tärkeintä välttää happamien aineiden tahroja, koska ne saattavat syövyttää työtasoa niin, että siitä häviää kiilto. Marmoria tulisi säännöllisesti käsitellä erityisellä tiivistysaineella vähentääkseen kiven imukykyisyyttä. Marmori on tunnetuin ja arvostetuin kivilaji, jonka kauneutta korostavat erityinen kuvio ja rohkeat väriratkaisut. Puhdas, mineraalikalsiitista koostuva marmori on valkoinen – kerrostumassa esiintyvät lisäaineet saavat aikaan kivilajin raidoituksen, laikullisuuden, kuvioinnin.

Lisäaineiden luomat värivaihtelut ovat hyvin laajoja, ulottuen harmaasta ja hennon vaaleanpunaisista vihreisiin, ruskeisiin ja mustiin värisävyihin. Carraran marmorina tunnettua kivilaji on maailmalla ehkä tunnetuin marmorilajike. Kuuluisan italialaisen kuvanveistäjän Michelangelon kuuluisimmat veistokset ovat valmistuneet juuri tästä italialaisesta marmorista.

GRANIITTI

Graniittitaso kestää hyvin kulumista ja kuumuutta, mikä tarkoittaa, että valitsemalla tämän materiaalin voit huoletta laittaa kuuman kattilan tai pannun graniittialustalle. Se on helppo pitää puhtaana ja hoitaminen onnistuu todella helposti. Oikein huollettuna graniitti kestää melkein ikuisesti. Vaikka graniitin huokoisuus on pieni, se saattaa silti tietyissä määrin imeä nesteitä, minkä takia kaadetut nesteet pitäisi heti pyyhkiä. Antamalla niiden jäädä työtasolle pitkäksi aikaa saattavat ne kuivumisesta huolimatta jättää jälkiä, joita voi olla hankalaa tai jopa mahdotonta poistaa. Rikkoontuessa sitä voi kuitenkin olla vaikea korjata, leikkuulautojen käyttö graniitin päällä on suositeltavaa. Vaalea graniitti kuitenkin imee hieman enemmän kosteutta kuin tumma graniitti ja myös tahrat näkyvät vaaleassa paremmin.

Graniitti erottuu kauneudellaan, kovuudellaan ja kestävyydellään. Jokainen graniittitaso on myös uniikki, sillä täysin samanlaista pintaa ei luonnonmateriaalista pystytä valmistamaan.
Graniitti on värisävyltään, punertava, ruskehtava, harmaa, musta, vaaleanpunainen ja sen värisävyyn vaikuttavat merkittävästi kivilajiin sisältyvän kiilteen mineraalit. Tätä luonnonkivilajia löytyy monella puolella maailmaa ja joka alueen kivi poikkeaa hieman muiden alueiden graniiteista rakenteeltaan ja värisävyltään.

Luonnonkivissä on eroja lähinnä huokoisuuden suhteen. Mitä suurirakeisempi kivilaji on, sitä huokoisempi se on. Luonnonkivien yhteinen ominaisuus on erittäin hyvä lämmönkesto ja hyvä kosteuden kesto – tokikaan minkään keittiötasomateriaalin päälle ei kannata jättää kaatunutta nestettä pitkäksi aikaa. Kiveä ei tarvitse erityisesti huoltaa, pyyhkiminen nihkeällä riittää. Kiiltävästä pinnasta saa ravat ja roiskeet helposti pyyhittyä pois.

KVARTSI

Kaikkein kestävin ja kovin naarmujen suhteen ja se kestää iskuja hyvin. Melkein olematon huokoisuus sulkee pois tahriintumisen mahdollisuuden ja tekee työtasoista huoltoa kaipaamattomat ja hygieeniset. Erityisesti pitää välttää tulikuumien astioiden laittamista työtasolle, koska äkillinen kuumuus saattaa tehdä kiveen rakoja.

Moderni keittiötasomateriaali kvartsikomposiitti on yleistymässä todella nopealla vauhdilla suomalaisiin keittiöihin. Se valmistetaan sekoittamalla kiviainesta ja sidosaineita yhteen. Tämän jälkeen massa puristetaan yhtenäiseksi tasomateriaaliksi. Se koostuu yli 90 prosenttisesti luonnonkvartsista. Loppu on sidosaineita kuten hartsia, sekä tehosteeksi lisättyjä elementtejä, kuten lasin tai peilin siruja. Kvartsin hyötyjä ovat muuttumaton ja tasainen värisävy sekä mainiot tekniset ominaisuudet. Myöskään erilaiset liuottimet, nesteet ja korkeat lämpötilat eivät vahingoita kvartsia helposti

Barbatus Oy

info@kivitasot.fi
+358 40 68 22 552
Luise 9a7
10142 Tallinn
Estonia
Y-tunnus 2223930-3

Hintalaskuri

hintoihin lisätään ALV 24%
  • Tämä on likimääräinen hinta-arviointi. Tarkemman tarjouksen saamiseksi lähetä meille tietosi ja me otamme sinuun yhteyttä.
 
© 2019 Barbatus OÜ